Rån väpnat

2018-01-05 07:58:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Grovt rån i Strömstad, 4 januari. En gripen den 5 januari.

2018-01-04:

Kl 19.12 Strömstad, grovt rån
Polisen får in uppgifter om att tre maskerade män som kommit in på en motorverkstad vid Grålösavägen i Skee. De har visat upp ett pistolliknande föremål och på det sättet tilltvingat sig en personbil av modell Audi RS6, de försvinner från platsen i den stulna bilen i riktning mot Bolifältet. Ingen person skadas i samband med rånet.  

Sista observationen av den stulna bilen är i riktning mot Strömstad. I samband med händelsen så informeras även polisen i Norge. Allt med tanke på att bilen kan vara på väg mot Norge. Polisen i Sverige söker efter den försvunna bilen men man hittar den inte.

Kl 23.06 Tanum, grovt rån forts.
Polisen får in samtal om en personbil som stämmer in på beskrivningen av den tidigare tillgripna Audi A6. Bilen har då varit synlig vid Tanumshede. Bilen har framförts väldigt fort och vårdslöst. Det kommer in flera samtal om samma typ av bil och färd.

Polisen både i Sverige och Norge larmas. Bilen är åter försvunnen.

2018-01-05: 

Kl 00.39 Strömstad, grovt rån forts.
En ny observation som rör den aktuella bilen kommer in till polisen, nu vid Näsinge. bilen kör mot Oslo på E6. Bilen är nu skyltad med ryska reg. skyltar. Polisen får hjälp av vittnen som kan leda en polispatrull mot bilen.

Polisen tar beslut om att spikmatta kan användas för att stoppa bilen. Flera polispatruller involveras. Strax därefter framkommer att den aktuella bilen kört över en spikmatta vid gamla vägen mot Skee, riktning mot E6. Två personer har lämnat bilen till fots, de delar på sig och springer olika håll. Ett polisfordon är involverat i stoppet, polisbilen får skador men ingen polisman skadas.

Bilen beslagtagen samtidigt som polisen söker efter de personer som lämnat bilen.

En av de personer som lämnat bilen anträffas och grips vid en närliggande pizzeria, han är den person som polisen identifierat som förare av den stulna bilen. Den gripne är en man född -97, hemmahörande i Sverige.

Polisen söker vidare efter den andra personen som lämnat bilen man han återfinns aldrig. Polisen söker bla med hund.

Den gripne är misstänkt för grovt rån, han anhölls av åklagare efter förhör. Två gärningsmän är fortfarande inte gripna.   

   

 

 

 

 

Se händelsen på polisen.se